18.022019

Słody null-LOX ograniczają starzenie się i pogorszenie piany w piwie

Niedawno w magazynie Brew Your Own pojawił się świetny artykuł Colina Kaminskiego na temat słodów null-LOX i ich wpływie na piwo. Ponieważ dostępny jest tylko dla subskrybentów, poniżej w paru słowach najważniejsze wnioski autora: trans-2-nonenal (T2N), główna substancja związana ze starzeniem się piwa, wytwarzany jest głównie przez enzym LOX-1; podczas słodowania i zacierania enzym LOX … Continued

arrow Czytaj więcej
29.112018

NOWA STRONA VIKINGMALT.PL

Jak już zapewne wiecie, z dniem 1 listopada nasz sklep internetowy zakończył działalność. Wszystkich chętnych do zakupu słodów Viking Malt w mniejszych ilościach zapraszamy do odwiedzenia stron naszych partnerów. Postanowiliśmy, że strona vikingmalt.pl powinna być polskojęzyczną wizytówką naszej firmy

arrow Czytaj więcej